Bizden Haberler

KAYSERİ BİK MÜDÜRÜ MEHMET ÇELİK GAZETECİLERLE VEDALAŞTI

Basın İlan Kurumu başta Kayseri ve Eskişehir olmak üzere iller bazındaki müdürlüklerini kapatarak, diğer bölge illerine bağladı. Bu karar kapsamında Kayseri Basın İlan Kurumu Adana Basın İlan kurumuna bağlandı.Kayseri Basın İlan Kurumu Mehmet Çelik’te vedalaşmak için Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

KGC Başkanı Metin Kösedağ, ‘2 gün öncesinde Basın İlan Kurumu genel müdürlüğü aldığı bazı kararlarla bazı bölge müdürlüklerini kapattı. Bunların içinde Kayseri’de var. Tabii ki Kayseri’de Adana’ya bağlandı. Daha önce bu süreç Sivas’ın Kayseri’ye bağlanmasıyla başlamıştı. Ama tasarruf tedbirleri çerçevesinde genel müdürlük böyle bir karar aldı’ ifadeleri ile sözü Basın İlan Kurumu Kayseri Bölge Müdürü Mehmet Çelik’e bıraktı.

Kayseri BİK müdürü Mehmet Çelik kurumumuzun yetkili organlarının değerlendirmesi neticesinde daha güçlü bölge müdürlükleri benimsendi bu kapsamda da buradan yürütülen iş ve işlemler Adana Bölge Müdürlüğünden devam edecek işleyişte herhangi bir değişiklik olmayacak. Gazeteler veya çalışanlar açısından değişen bir şey yok. Sadece fiziki binamızı kaldırıyoruz. Hepinizin de takdir ettiği gibi bütün iş ve işlemlerimiz zaten elektronik ortamda yapılabiliyor. Yani bize daireler ilanlarını, elektronik ortamda gönderiyor. Biz de elektronik ortamda gazetelere veriyoruz. Burada yer yer gelip arkadaşlarımız yine gazetelerimizi ziyaret edecekler. Bizler ziyaret edeceğiz’ ifadelerinde bulundu.

Karar Siyasetten Bağımsız Alındı!

Kayseri’de BİK kapanmasının ‘Kayseri siyasi gücünde bir esneme, darlığa mı gidiliyor?’ sorusuna Başkan Kösedağ, ‘Buna ben katılmıyorum. Hizmette herhangi bir farklılık görülmedi. Karar belki şundan dolayı verilmiş olabilir: Adana’daki gazete sayısına Mersin’i de eklersek fazlalığından, Adana’ya verildiğini görebiliriz. Çünkü Kayseri’de şu anda hali hazırda bir internet sitesi ve 3 tane de günlük gazete resmi ilan alıyor. Dolayısıyla buradaki işleyişin azlığından dolayı Adana’ya verildi diye düşünüyorum. Siyasetçilere bu anlamda belki fatura edilebilir bu durum. Onlar da herhalde üzerine düşenin gayretindeler. Çünkü dün Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri Sayın İsmail Özdemir, Baki Ersoy, CHP milletvekili Sayın Aşkın Genç, AK Parti milletvekilleri ve diğer milletvekilleri de hem genel kurulları hem de Türkiye Büyük Millet Meclisinde bunu gündeme ‘’Acaba yeniden bir değerlendirme yapılabilir mi’’ diyerek gündeme getirdiler. Bekliyoruz ama ben ihtimal vermiyorum işin açıkçası…’ ifadelerinde bulundu.

Kararın siyasetten bağımsız alındığını ifade eden Çelik, ‘Bu mesele kurumun da yapısı itibariyle tamamen belirli kriterlere göre alınmış, siyasetin bir müdahalesi olmadığını açıkça belirtebilirim’ dedi.
Mehmet Çelik, son olarak, Kayseri’de geçirdiği süre boyunca memnun kaldığını ve gazetecilik camiasına teşekkür ettiğini, bu değişikliğin, Kayseri’nin itibarında bir eksilme yaratmayacağını ve resmi ilanlarda herhangi bir azalma olmayacağını bilmenizi isterim’ ifadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu